nasze wartości

Nasza misja

Misją Fundacji La vie La vie jest stworzenie nowej jakości pomocy kobietom, które zachorowały na raka piersi, przeszły swoją chorobę, są w grupie ryzyka zachorowania, mają bliskich których ta choroba dotknęła.
Pomoc w zakresie
edukacji, doradztwa – wskazania ścieżek leczenia – zarówno konwencjonalnych, tradycyjnych jak i alternatywnych, jeśli są poparte badaniami naukowymi oraz wsparcia w poszukiwaniu metod wyleczenia.
Organizujemy działania w każdym obszarze, dotyczącym naszej misji: EDUKACJI, WSPARCIA, ODZYSKIWANIA KOBIECOŚCI I BUDOWANIA WEWNĘTRZNEJ SIŁY.

Co jest dla nas ważne

EDUKACJA

przekazanie niezbędnej wiedzy dotyczącej choroby, jej przebiegu, ale również rekonwalescencji i profilaktyki. Z nami będzie ci łatwiej odnaleźć się w tym całym morzu informacji….

ODZYSKANIE KOBIECOŚCI

Chcemy zadbać o ciebie, otulić cię, zadbać o Twoją kobiecość, pomożemy ci na nowo odnaleźć Twoje piękno. Opiekować się, rozpieszczać, troszczyć w każdym momencie, zachęcać do aktywnego życia, to nasz cel.

ODZYSKANIE SIŁY WEWNĘTRZNEJ

pomożemy Ci obrać nowy kurs życia, który ma na celu zbudować Twoją wewnętrzną siłę. Każdej kobiecie, której podstępna choroba podcięła skrzydła pomożemy rozkwitnąć na nowo, z nami przejdziesz metamorfozę ciała i ducha.  Siła i odwaga jest KOBIETĄ

WSPARCIE I SPOŁECZNOŚĆ

Choroba, to ciężki czas dla pacjentki, ale i dla jej rodziny oraz najbliższych, dlatego nasza fundacja pomoże ci przejść przez tą trudną drogę. Damy ci wparcie społeczne i postaramy się poprawić jakość codziennego życia. Wparcie psychologiczne, różne warsztaty – z nami będzie ci łatwiej.

Świadomość w podejmowaniu leczenia

Chcemy pokazać jak i gdzie szukać najlepszych terapii, lekarzy, ośrodków diagnostycznych, na co zwrócić uwagę, jakie są procedury. Postaramy się odpowiedzieć na pytania jak się poruszać w gąszczu pytań takich jak co dalej, co robić w tych trudnych momentach, jak wrócić do zdrowia. Chcemy aby dzięki naszym działaniom i wiedzy naszych ekspertów kobiety dotknięte chorobą nowotworową lub po jej przebyciu potrafiły odzyskać swoją kobiecość, odnalazły siebie, i zobaczyły że życie które je otacza jest największą wartością i wszystko nam oferuje tylko trzeba wiedzieć jak z niego korzystać.

Oswojenie lęku, wsparcie w walce o zwycięstwo

Nie jest naszą intencją straszenie pacjentek, tylko motywowanie ich i wspieranie. Nie chcemy też nikogo zastępować – korzystamy z wiedzy naszej rady autorytetów w leczeniu nowotworów i o tym piszemy na naszym blogu. Niestety nie każdy ma dostęp do tej wiedzy, niektóre treści są niepopularne, nieatrakcyjne, o niektórych treściach zapominamy w momentach dramatu choroby, i niestety nikt o tym nie przypomina.
To Ty wybierasz czy i w jakim stopniu skorzystasz z naszej pomocy. Do niczego nie namawiamy ani nie przekonywujemy, wszędzie staramy się przytoczyć racjonalne i naukowe argumenty. Naszą intencją jest dawać rzetelne informacje, gdzie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania…a nawet więcej – dowiesz się czegoś co pomoże Ci w trudnym momencie, w którym się znalazłaś.

JAK POMAGAMY?

Holistyczna pomoc

Chciałybyśmy pokazać holistyczne podejście do zdrowia, terapii oraz obdarzyć wsparciem nasze pacjentki poprzez pokazanie jak leczyć się świadomie i korzystać z wyboru jaki jest, oraz wziąć odpowiedzialność za swoją chorobę i jej leczenie, by nie pozostać bierną.

PUBLIKACJE

publikację – merytorycznych i praktycznych poradników dla pacjentów oraz lekarzy i terapeutów, opartych na najnowszych badaniach naukowych i trendach w leczeniu,

WARSZTATY

Organizujemy warsztaty dla pacjentek - edukacyjne oraz terapeutyczne.  Podczas nich chcemy by odzyskały one siłe, kobiecość, wiarę w siebie i nadzieję.

SZKOLENIA, SEMINARIA, KONFERENCJE

Organizujemy szkolenia, seminaria, warsztaty dla lekarzy, terapeutów, osób pracujących z pacjentkami

DZIAŁALNOŚĆ W SIECI

Jesteśmy obecne w sieci - wynajdujemy tu nowe kontakty, metody leczenia, wiedzę - badania i publikacje... Staramy się być zawsze na bieżąco i blisko tematu, którym się zajmujemy.

Chcesz zostać bohaterem? Wesprzyj nasze działania!

Bądźmy w kontakcie

Napisz do nas!