Misja Fundacji

Misją fundacji jest przede wszystkim edukacja w zakresie profilaktyki raka piersi, jajnika i hpv.
Rak to nie wyrok!
Walka z rakiem to nauka pielęgnowania życia, a ucząc się tego, można odnaleźć poczucie pełni życia i spokoju.

Fundacja La vie la vie ma na celu stworzenie nowej jakości pomocy kobietom, które chorowały, chorują na raka, są w grupie ryzyka zachorowania lub mają bliskich których ta choroba dotknęła. Zależy nam na przejrzyście przekazywanej wiedzy i poradach. Tworzymy merytoryczne publikacje oraz praktyczne poradniki stworzone we współpracy z lekarzami praktykami, opartymi na najnowszych badaniach naukowych oraz trendach w leczeniu. Realizację naszej misji opieramy na holistycznym podejściu, czyli dostarczamy rozwiązań oraz porad, usprawniających nie tylko ciało, ale podnoszących na duchu i dających nadzieję i motywację. Kobiety są zawsze w centrum naszej uwagi. Pragniemy być przy nich przez cały trudny czas zmagań z chorobą.
Zespół ludzi, tworzących Fundację “La vie!, La vie!”, czyli “Życie!, Życie!”, skierował całą swoją uwagę na edukację oraz pomoc w odzyskaniu kobiecości, która w trakcie choroby nowotworowej wystawiona jest na dużą próbę.Wspieramy Cię w walce o życie!
To Ty wybierasz czy i w jakim stopniu skorzystasz z naszej pomocy. Do niczego nie namawiamy ani nie przekonywujemy, wszędzie staramy się przytoczyć racjonalne i naukowe argumenty. Naszą intencją jest dawać rzetelne informacje, ale przede wszystkim otulić Cię i dać Ci wsparcie w tej walce!

Sprawdź co się u nas dzieje.

O chirurgii raka piersi - najnowszych metodach i możliwosciach - w naszym ostatnim webinarium z prof dr Agnieszką Kołacińską - Wow oraz prof dr Dawidem Murawą. Z całego serca dziękujemy za udział ekspertom i pacjentkom - widzimy, że to ma sens! ❤️

Sukces! Z całego serca dziękujemy Kulczyk Foundation za grant, który wesprze kobiety chore na raka piersi w procesie rekonwalescencji po leczeniu onkologicznym ❤️

Świateczne warsztaty dla pacjentek DCO