Wspierają nas

Wspierają nas pod wieloma względami – merytorycznym, profesjonalnym czy po prostu po przyjacielsku

Eksperci Fundacji La Vie La Vie nas

Prof. dr hab. med. Agnieszka Kołacińska – Voytkuv

Profesor Nauk Medycznych, Specjalista Chirurg

Absolwentka Akademii Medycznej w Łodzi. Wiedzę zdobywała w prestiżowych akademickich ośrodkach medycznych w kraju i zagranicą. Posiada honorowy europejski certyfikat w zakresie chirurgii piersi oraz piastuje stanowisko europejskiego egzaminatora chirurgii piersi. Uznany wykładowca na licznych konferencjach naukowych. Laureatka wielu prestiżowych nagród i wyróżnień. Pracuje w Centrum Chorób Piersi Breast Cancer Unit, Oddziale Chirurgii Onkologicznej oraz Klinice Chirurgii Nowotworów Głowy i Szyi Centrum Onkologii Szpitala Kopernika oraz Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, gdzie wykonuje zabiegi operacyjne z zakresu chirurgii piersi, chirurgii węzłów chłonnych oraz nowotworów skóry. Zaangażowana w działalność charytatywną dla chorych na raka oraz przedsięwzięcia wspierające odzyskiwanie kobiecości w procesie rekonwalescencji po leczeniu onkologicznym..

dr n. med. Dorota Helim-Sobkowiak

Specjalistka Medycyny Rodzinnej, Dietetyk kliniczny

Absolwentka Akademii Medycznej we Wrocławiu na wydziale lekarskim oraz Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na Wydziale Nauk o Żywności. Posiada uprawnienia w zakresie poradnictwa żywieniowego. Autorka publikacji „Jak być zdrowym i w dobrej formie w każdym wieku”. Ekspert do spraw żywienia i doboru suplementacji w projektach „Bądź kobietą, którą chciałbyś spotkać” oraz ” Moje piękno moja sprawa”. Współpracuje z Centrum Medycyny Przeciwstarzeniowej i Dietetyki Klinicznej Revita, gdzie zajmuje się indywidualnym i grupowym poradnictwem dietetycznym. Wieloletnie doświadczenie w pracy z pacjentami nauczyło ją, że wiele chorób można uniknąć zmieniając styl żywienia. Holistyczna koncepcja zdrowia przyświeca jej w codziennej pracy z pacjentami.

dr n. med. Agnieszka Arendarczyk

Dietetyk Kliniczny, Specjalista Medycyny Przeciwstarzeniowej

Absolwentka Akademii Medycznej w Lublinie. Jeden z pierwszych specjalistów Medycyny Przeciwstarzeniowej w Polsce. Członek Towarzystwa Naukowych Badań nad Otyłością. Posiada uprawnienia do układania diet rotacyjnych wg. testów alergicznych MRT oraz interpretacji badania BETA. Dietetyki uczyła się w JFK Hospital New Jersey w USA. Udziela się w mediach, prowadzi wykłady o zdrowym odżywianiu. Konsultowała poradniki o zdrowiu i odżywianiu m.in. „Jak być zdrowym i w dobrej formie w każdym wieku”, „Schudnij zdrowo i bez efektu jo-jo” oraz program „Co masz do stracenia” emitowany w polskiej telewizji. Współpracuje m.in. z chirurgami, ginekologami i kardiologami w zakresie dietetyki. Sukcesy zawdzięcza umiejętnemu motywowaniu pacjentów, olbrzymiej wiedzy oraz ogromnemu zaangażowaniu.

dr n. med. Krzysztof Ziemlewski

Lekarz Medycyny Estetycznej

Absolwent Wydziału Lekarskiego Wojskowej Akademii Medycznej w Łodzi oraz Podyplomowej Szkoły Medycyny Estetycznej w Warszawie. Pionier medycyny estetycznej w Polsce. Twórca Centrum Szkoleniowego Medycyny Estetycznej oraz Centrum Leczenia Powikłań w Medycynie Estetycznej. Prowadzi szkolenia dla lekarzy w zakresie wszelkich zabiegów stosowanych w medycynie estetycznej. Autor wielu artykułów z zakresu medycyny estetycznej i modelowania sylwetki. Specjalizuje się w metodach wielokierunkowego odmładzania skóry za pomocą różnych technik zabiegowych tj. wypełniacze czy toksyna botulinowa. Jego pasją jest również laseroterapia przeciwstarzeniowa. Sukces zawdzięcza indywidualnemu podejściu do każdego pacjenta oraz szerokiej wiedzy i wieloletniemu doświadczeniu.

dr n. med. Marta Raczkowska – Muraszko

Specjalista Chirurgii Plastycznej, Rekonstrukcyjnej i Estetycznej

Absolwentka Akademii Medycznej w Krakowie. Specjalista I stopnia chirurgii ogólnej oraz chirurgii plastycznej. Członek Polskiego Towarzystwa Chirurgii Plastycznej Rekonstrukcyjnej i Estetycznej. Swoją wiedzę poszerza nieustannie, biorąc udział w licznych szkoleniach, konferencjach i kursach poświęconych chirurgii plastycznej i rekonstrukcyjnej. Wykonuje zabiegi z zakresu chirurgii plastycznej m.in. plastyka piersi, korekcja nosa czy lifting twarzy. W ofercie swojego gabinetu ma również mniej inwazyjne zabiegi z zakresu medycyny estetycznej i przeciwstarzeniowej medycyny estetycznej i terapii laserowej. W codziennej praktyce szczególną uwagę kieruje na indywidualne potrzeby swoich pacjentów, wspomagając poradą, profesjonalnym podejściem oraz bogatym doświadczeniem.

Elżbieta Tkaczyszyn – Mika

Psychoonkolog

Absolwentka Uniwersytetu Wrocławskiego oraz Szkoły Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej SWPS w zakresie psychologii i psychoterapii. Doświadczenie zdobywała pracując z osobami chorymi onkologicznie w Centrum Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej we Wrocławiu oraz wspierając fundacje zaangażowane w pomoc pacjentom chorym na raka. Aktualnie zajmuje się wspieraniem pacjentów onkologicznych i ich rodzin w Dolnośląskim Centrum Onkologii we Wrocławiu. W pracy indywidualnej z pacjentem w szczególności skupie się na pracy z takimi problemami jak zaburzenia lękowe, – fobie, zaburzenia stresowe pourazowe, zaburzenie obsesyjno-kompulsyjne oraz zaburzenia nastroju i odżywiania. Stale podnosi swoje kwalifikacje w zakresie diagnostyki i terapii poprzez udział w konferencjach naukowych, warsztatach, kursach.

Dobre Anioły La Vie La Vie nas

Katarzyna Nowacka

Kosmetolog

Absolwentka Studium Kosmetycznego Anieli Goc w Poznaniu oraz Collegium Cosmeticum. Członek Stowarzyszenia Na Rzecz Rozwoju Kosmetologii „Przyjazna Kosmetyka”, Polskiej Akademii Dietetyki i Mikroodżywiania. Posiada szeroką wiedzę z zakresu kosmetologii, medycyny estetycznej oraz dietetyki. Od 20 lat prowadzi własne studio kosmetyczne. W swojej pracy reprezentuje holistyczne podejście do człowieka oraz fascynację organizmem jako całością. Specjalizuje się w zaawansowanej pielęgnacji twarzy i ciała tworząc nowatorskie programy urodowe bazując na wiedzy ze specjalistycznych szkoleń. Na co dzień pomaga swoim pacjentkom zwiększać samoświadomość i kontakt ze swoim ciałem ciałem. Swoją pasją i doświadczeniem chce służyć kobietom na każdym etapie choroby, ale także po wyzdrowieniu.

Joanna Czemarmazowicz

Kobieta z pasją

Admiratorka wiedzy i nieustannego rozwoju. Przedsiębiorczyni i menedżerka z powołania. Od kilkunastu lat, w swojej aptece i poza nią, z zaangażowaniem prowadzi wszechstronne doradztwo oraz różnorodne projekty, szerzące profesjonalną i praktyczną wiedzę o zdrowiu. Jako twórczyni marki „Życie na Plusie” inspiruje do zrównoważonego dbania o siebie w oparciu o trzy filary: odżywanie, ruch oraz relaks. Poprzez wykłady, artykuły i niezliczone indywidualne rozmowy dostarcza wiedzy oraz wspiera wszystkich, którzy szukają klucza do zdrowia i chcą czuć się dobrze. Prywatnie szczęśliwa żona, mama dwójki dorosłych dzieci, wielbicielka długich spacerów z psem po lesie oraz pozytywnych, inspirujących ludzi.

Joanna Walaś

Wizażystka

Pomysłodawczyni programu metamorfoz Moje Piękno Moja Sprawa, skierowanego do kobiet borykających się ze szczególnymi problemami tj.: blizny, naczyniaki, silny trądzik lub oszpecenie w wyniku nieszczęśliwego wypadku. Lubiąca wyzwania, charyzmatyczna, kreatywna osoba, która stale podnosi sobie poprzeczkę zawodową. Od kilku lat w zawodzie wizażysty i linergisty. Pracuje jako wykładowca wizażu i charakteryzacji w policealnym studium kreacji wizerunku KADRA. Współtworzy telewizyjny program „PIĘKNO”, w którym pełni rolę eksperta do spraw makijażu oraz stylistki. Współpracowała m.in. z Operą Wrocławską, Akademią Muzyczną, Teatrem Pantomimy, Teatrem Komedii oraz Teatrem Capitol. Dbała o wizerunek artystów w wydarzeniu Europejska Stolica Kultury Wrocław 2016. Jej pasja to wydobycie naturalnego piękna z każdej kobiety.

Współpracujemy z nas